PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Toliko je ukusna da ćete je praviti i posle posta
Pite su neizostavni deo trpeze i mogu se pripremiti u raznim kombinacijama. Pita sa ribom i pirinčem je brza za spremanje, lagana je i hrskava, tako dobrog ukusa da se pojede u jednom dahu.
Sastojci:
- 800 g ribe
- 200 g pirinča
- 500 g kora za pitu
- peršun
- so
- ulje
Priprema
Očistite ribu pa je skuvajte. Zatim je procedite i sameljite u blenderu. Obarite, posolite i pobiberite pirinač pa mu dodajte seckani peršun i mlevenu ribu. Uljem premažite pleh, pa stavite 2 kore. Kore premažite filom pa poređajte još jednu koru, poprskajte uljem, premažite fil i tako sve dok ne utrošite materijal. Pecite oko 30 min u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Gotovu pitu poprskajte hladnom vodom i pokrijte da se ohladi.
(Trpeza)
Preporučujemo
ZDRAVA, UKUSNA I TOPI SE U USTIMA: Pita od karfiola, koja je oduševila milione
15. 03. 2024. u 21:00
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00 >> 07:55
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu
AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?
27. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)