LAGANA PITA SPREMA SE BRZO: Pita od spanaća, feta sira, graška i kukuruza

Novosti online

16. 03. 2024. u 12:53

PRIPREMA se za samo 15 minuta i odličan je izbor za ručkove i užine bez mesa.

ЛАГАНА ПИТА СПРЕМА СЕ БРЗО: Пита од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 130 gr smrznutog spanaća, odmrznutog

* 150 gr smrznutog graška, odmrznutog
* 50 gr smrznutog kukuruza, odmrznutog
* 3 srednja jajeta, umućena
* 200 gr fete, grubo izmrvljene
* mala veza nane, grubo iseckane
* rendana kora i sok od 1 limuna
* 7 listova lisnatog testa
* maslinovo ulje za četkanje
* 2 kašike susama

Recept za laganu pitu od spanaća, feta sira, graška i kukuruza:

 Korak 1: 

Zagrejte rernu

Za laganu pitu od spanaća i feta sira zagrejte rernu na 180ºC. Spanać iscedite da biste uklonili što više vlage, a zatim stavite u veliku činiju sa graškom, kukuruzom, jajima, fetom i nanom. Začinite crnim biberom i sa malo soli, dodajte limunovu koricu i sok, pa dobro promešajte.


 Korak 2: 

Slažite lisnato testo

Položite list testa na dno tepsije, premažite maslinovim uljem, a zatim dodajte preostale listove lisnatog testa, premazujte uljem i raširite ih tako da tepsija bude ravnomerno pokrivena.


 Korak 3: 

Punite testo filom

Kašikom sipajte spanać, fetu, grašak i kukuruz u tepsiju, a zatim preklopite lisnato testo preko fila, i naborajte površinu testa. Premažite maslinovim uljem i pospite susamom.

 Korak 4: 

Kuvajte pa pecite

Kuvajte na ringli, na srednje jakoj vatri, 5 minuta da se osnova pite zagreje, pa pecite u rerni 20-25 minuta dok ne porumeni i ne postane čvrsta na dodir. Ako vrh prebrzo porumeni, pokrijte ga folijom. Izvadite pitu i ostavite da se ohladi. Uživajte u laganoj piti sa spanaćem, fetom, graškom i kukuruzom!

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!