NEODOLJIVO HRSKAVO TESTO PUNJENO SIROM I SKUŠOM: Svečano predjelo - slane princes-krofne

Novosti online

22. 12. 2023. u 15:00

JAKO su ukusne i dekorativne, pa će ulepšati svaki svečani sto. Umesto slatkih predlažemo vam da napravite i jednako ukusne slane princes-krofne sa skušom.

НЕОДОЉИВО ХРСКАВО ТЕСТО ПУЊЕНО СИРОМ И СКУШОМ: Свечано предјело - слане принцес-крофне

Foto Jutjub/Printskrin

Princes-krofne su čuvena francuska poslastica koja se jede u celom svetu, a pored slatkih, sada postoje i slane. One su odličan predlog za predjelo na mrsnim slavama ili za Novu godinu. Slane princes-krofne možete da napunite ruskom salatom, a predlažemo vam da isprobate i ove sa skušom i sirom.

Sastojci:

Za testo:

* 200 ml vode

* 100 g putera
* 4 jajeta
* 120 g brašna
* prstohvat soli

Za nadev:

* 150 g sira

* 150 g skuša (u konzervi)
* 1 veza mirođije

Recept za slane princes-krofne sa skušom:

U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Testo istisnite u pleh obložen pek-papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite princes-krofne u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Ostavite da se kratko ohlade u rerni koju ste malo otvorili, a za to vreme napravite nadev. Pomešajte beli sir po izboru sa seckanom skušom i mirođijom, pa promešajte. Možete da koristite ribu po izboru. Isecite vrh princes-krofnama, pa ih napunite ribom i onda vratite vrh.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)