KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠU ŠTRUDLU? Uz ovaj recept postaćete stručnjak za dizano testo, a uspeva iz prve
Da bi štrudla bila ukusna i mekana veoma je vazno da znate da zamesite dobro testo.
Foto: Jutjub printskrin/ SOS Kitchen
Sastojci:
Za testo:
- pola kocke kvasca
- 300 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 600 g glatkog brašna
- 100 g svinjske masti
- 1 jaje
Fil od oraha:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml vrućeg mleka
- 50 g šećera
Priprema:
U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se zapeni. Dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Podelite testo na 4 loptice pa ih pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok pravite fil. Za fil pomešajte sve sastojke. Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik pola centimetra debljine. Premažite filom, pa testo zarolajte u oblik štrudle. Stavite gotove štrudle na pleh obložen pek papirom. Napravite malo razmak između jer će porasti tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)