FRANCUSKI KROMPIR S LUKOM: Jednostavno preukusno - pravi hit
ŠTA god da se nađe na svečarskoj trpezi, krompir će uvek skrenuti pažnju, a spremljen na francuski način biće pravi hit.
Potrebno:
* krompir, 1 kg
* jaja, kuvana, 4 komada
* budimska kobasica, 250 g
* crni luk, 1 glavica
* kisela pavlaka, 200 ml
* parmezan, rendani, 100 g
* brašno, 1/2 kašike
* prezle, 2 - 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* peršun, 1 veza
* vlašac (vrsta luka), po ukusu (u malim količinama, kao začin)
Priprema:
- Oljušten i obaren krompir isecite na kolutove. U podmazani sud rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. Izmešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Pospite prezlama, parmezanom i grudvicama maslaca.
Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Služite kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00
PIKANTNO I RASKOŠNO PREDJELO: Punjeno svinjsko meso umotano u slaninu (VIDEO)
03. 01. 2024. u 12:56
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)