BUDITE MAĐIONIČAR U KUHINJI: Delikates od šnicli kakav još niste probali (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2023. u 18:00

RECEPT koji je odličan izbor za praznični ručak

БУДИТЕ МАЂИОНИЧАР У КУХИЊИ: Деликатес од шницли какав још нисте пробали (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

DELIKATES OD ŠNICLI - potrebno:
350 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
1/2 kašičice granula belog luka luka (ili 2 čena svežeg)
bibera
soli  
paprike mlevene slatke i tucane ljute
3 kašike prezli
malo maslinovog ulja

Foto: Bakina kuhinja

 

DELIKATES OD ŠNICLI - potrebno:
150 gr tvrđeg sira
100 gr kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
100 ml jogurta
2 kuvana jaja
soli, bibera, bosiljka origana
peršunov list

 

DELIKATES OD ŠNICLI - priprema:
U mleveno meso ubaciti sitno seckan crni luk, jaje, prezle, beli luk, papriku jednu i drugu, bibera, soli i sve dobro izjednačiti. Pokriti da odstoji.

Skuvati dva jajeta, pa ih, kad se prohlade, izrendati u činiju. Dodati rendan sir i pola kačkavalja, Ubaciti pavlaku, jogurt, malo soli i bibera. Dodati bosiljak i peršunov list, i na kraju peršun seckan. Sve izjednačiti. Ja sam kao prilog dodala krompir na kolutove. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Tepsiju 35x25 podmaziti maslinovim uljem. Po dnu poređajte krompir. Rukama od mesa oblikujete šnicle pa ih stavite preko krompira. Preko svake šnicle staviti po punu kašiku preliva od sira i rasporedite.

Odozgo narendajte drugi deo kačkavalja. Ja sam ukrasila čeri paradajzom. Peći na 190 stepeni 50-60 min. Služiti uz salatu i, obavezno, neku čorbicu ili supu..Uživajte, fantastično jelo koje kad probate uvek ćete praviti.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)