AMERIČKI ČASOPIS O RUSKOJ MORNARICI: "Ozbiljna pretnja za američku flotu, iako je manja"

Novosti onlajn

22. 05. 2021. u 14:32

RUSKA mornarica predstavlja stvarnu pretnju za američku flotu bez obzira na razliku u broju brodova, upozorava američki časopis „Nešenal interest“.

АМЕРИЧКИ ЧАСОПИС О РУСКОЈ МОРНАРИЦИ: Озбиљна претња за америчку флоту, иако је мања

Foto: EPA

Prema pisanju autora članka Krisa Ozborna, čini se da trostruka nadmoć Amerike po broju razarača neutrališe potencijalnu pretnju „koja dolazi od Rusije“, što ne sprečava Moskvu da aktivno i otvoreno povećava prisustvo na Crnom moru.

Ozborn kao primer navodi da će ove godine ruska Crnomorska flota dobiti sedam novih brodova i čamaca.

- Ako Rusija povećava broj novih ratnih brodova, kakvi su to ratni brodovi? A što je najvažnije, koje vrste naoružanja, radara i senzora mogu da koriste? - pita se novinar.

Istovremeno, Ozborn se poziva na zaključke stručnjaka koji misle da ruske podmornice, kao i čamci i korvete, mogu da predstavljaju posebnu opasnost u priobalnim regionima Crnog mora, posebno za Bugarsku i Rumuniju.

U slučaju sukoba, veliki američki nosači aviona sa većim deplasmanom neće moći da deluju u izuzetno važnim oblastima, za razliku od brzih i pokretnih ruskih korveta i patrolnih brodova, zaključio je autor članka.

Ranije je član kolegijuma Vojno-industrijske komisije pri ruskoj vladi Vladimir Pospelov izjavio da će ratna mornarica Rusije ove godine dobiti oko 40 brodova različite klase. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju