KORONA U FRANCUSKOJ: Ispunjeno obećanje vlasti - vakcinisano 20 miliona ljudi

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

15. 05. 2021. u 22:47

DVADESET miliona Francuza primili su prvu dozu vakcine. Ovu poruku preko tvitera poslao je u subotu francuski predsednik Emanuel Makron. Tako je nekoliko sati pre isteka "roka" ispunjeno obećanje vlasti da će do sredine maja biti vakcinisan baš ovoliki broj ljudi protiv korona virusa, u zemlji sa 67 miliona stanovnika.

КОРОНА У ФРАНЦУСКОЈ: Испуњено обећање власти - вакцинисано 20 милиона људи

Foto: AP

Do subote uveče bilo je cepljeno ukupno 20.086.792 ljudi. Istovremeno, drugu dozu primilo je 8.805.345. Do poslednjeg trenutka nije se znalo hoće li biti ispunjen cilj, što je bilo od važnog simboličnog značaja za kredibilitet kampanje cepljenja.

- Treba vakcinisati, vakcinisati i vakcinisati – poručio je u subotu francuski premijer Žan Kasteks u poseti jednom od centara za cepljenje.

Kasteks je takođe istakao da više nijedna doza ne sme da ostane neiskorišćena. Istovremeno je stavio do znanja da se sitiuacija u zemlji poboljšava, i da može da se pređe u sledeću etapu popuštanja mera.

Novi cilj vlasti je 30 miliona prvih doza do 15. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BORBE MORAJU DA SE NASTAVE Lavrov: Ako dođe do pregovora – nećemo praviti nikakve pauze