PRVE FILMSKE SCENE U KOSMOSU! Poznata ruska glumica i režiser Klim Šipenko u oktobru će raketom poleteti sa kosmodroma Bajkonur

MOSKOVSKA glumica Julija Peresiljd (36) i režiser Klim Šipenko (37) poleteće 5. oktobra u kosmos da bi snimili film "Izazov".

ПРВЕ ФИЛМСКЕ СЦЕНЕ У КОСМОСУ! Позната руска глумица и режисер Клим Шипенко у октобру ће ракетом полетети са космодрома Бајконур

Foto Arhiva

Za glavnu ulogu u filmu koji će se snimati na međunarodnoj kosmičkoj stanici konkurisalo je čak tri hiljade devojaka i žena, ali je na kraju izabrana vodeća glumica Moskovskog dramskog teatra na Maloj Broni, Julija Peresiljd, koja je već snimila desetak filmova...

U uži izbor su bile ušle glumica Aljona Mordovina i pilot Galjina Kairova. Kao i kosmonauti, i Julija Peresiljd će imati dublerku, biće to glumica Aljona Mordovina, a režiseru će biti dubler Aleksej Dudin. Oni će se zajedno pripremati u Zvezdanom gradu, a dubleri su potrebni ako se slučajno neko razboli. Pripreme će početi u junu, a obe glumice će vežbati u bestežinskom stanju, zatim na centrifugi i imaće i skokove padobranom...

Prva glumica i režiser u kosmos će poleteti "Sojuzom MS-19" sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu. Oni će u kosmosu provesti 12 dana a zatim će se vratiti na Zemlju. Direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin kaže da je lekarska komisija maksimalno strogo birala kandidate jer je boravak u kosmosu vrlo naporan i zbog toga kosmonauti moraju biti potpuno zdravi.

I TOM KRUZ BI MEĐU ZVEZDE

PROŠLE godine je Tom Kruz izjavio da namerava da u oktobru odleti na Međunarodnu kosmičku stanicu, da bi snimio film. Da li će se to dogoditi, još nije definitivno potvrđeno, ali Korijenko smatra da će Rusi potrošiti ogroman novac da bi se "takmičili" sa američkim glumcem.

Prvi kanal ruske TV i "Roskosmos" odlučili su da zajedno snime prvi igrani film u kosmosu. Film će finansirati državni televizijski kanal. Interesantno je da je kosmonaut Mihail Kornijenko izjavio da nije dobro što na međunarodnu kosmičku stanicu dolaze kosmonauti-amateri. Kornijenko smatra da bi pravi kosmonauti bolje snimili film "Izazov", nego što će to uraditi popularna glumica i režiser. Upravo je kosmonaut Kornijenko snimio film na međunarodnoj kosmičkoj stanici koji je preko interneta gledalo više miliona ljudi.

Foto AP

- U odredu ruskih kosmonauta je i devojka Ana Kikina, i ona bi sigurno odlično odigrala ulogu u filmu. Ko garantuje da će se glumica Julija Peresiljd dobro osećati u svemiru? - javno je zapitao Kornijenko.

On je upozorio i da zbog svih ovih okolnosti na kraju može da se ispostavi da će dve milijarde rubalja biti potrošene džabe. Ana Kikina je jedina devojka u odredu kosmonauta, i ona se odavno priprema za let u kosmos koji će biti realizovan 2022. godine.

Profesionalni kosmonauti se pitaju hoće li televizija uspeti da nađe sponzore ili će se izdvojiti dve milijarde rubalja iz državnog budžeta.

Direktor "Roskosmosa" Rogozin smatra da će prvi film snimljen u kosmosu pomoći da se u Rusiji povrati interes za istraživanje svemira, kao što je to nekada bilo u Sovjetskom Savezu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu