ONA JE PREDSEDNIK IZ SENKE: Ričard Grenel tvrdi da je Bajden samo figura

D. D. S.

14. 05. 2021. u 12:54

IMAMO predsednika iz senke, Suzan Rajs - tvrdi bivši šef američke Nacionalne obaveštajne službe Ričard Grenel. Doskorašnji bliski saradnik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa kaže da je aktuelni šef Bele kuće Džozef Bajden ništavna figura, slab i bez uticaja, dok potpredsednica Kamala Haris uopšte i ne shvata šta se dešava.

ОНА ЈЕ ПРЕДСЕДНИК ИЗ СЕНКЕ: Ричард Гренел тврди да је Бајден само фигура

Foto AP

- Rajsova je zauzela udobnu poziciju koja ne privlači pažnju, ali joj omogućava da utiče ne samo na unutrašnju nego i na spoljnu politiku - ocenjuje Grenel.

Rajsova je direktor Američkog saveta za unutrašnju politiku, ali Grenel ističe da je ona stručnjak za spoljnu politiku, što smatra jasnim znakom kako će u Vašingtonu biti tretiran spoljnopolitička pitanja, kao unutarpolitička.

Rajsova je bila saradnica bivšeg predsednika Baraka Obame, u vreme kada je Bajden bio potpredsednik SAD. Kao istaknuta članica Demokratske partije ona je bila 27. ambasador SAD pri Ujedinjenim nacijama od 2009. do 2013. godine, i 24. savetnik za nacionalnu bezbednost od 2013. do 2017. godine.

Očekivalo se da će biti imenovana za američkog državnog sekretara. Poznata je po izraženim antiruskim stavovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna