OVO JE BIO STAN JEDNE PORODICE: Izraelski vojnik pokazao ruševine - posledice raketiranja iz Gaze

Novosti online

13. 05. 2021. u 18:47

U SINOĆNIM napadima u Izraelu, militantna organizacija Hamas ispalila je na stotine raketa ka ovoj zemlji.

ОВО ЈЕ БИО СТАН ЈЕДНЕ ПОРОДИЦЕ: Израелски војник показао рушевине - последице ракетирања из Газе

Foto: printskrin FB IDF

U raketnim napadima ozbiljno je oštećena i stambena zgrada u gradu Petah Tikva. Izraelski komandant jutros je na zvaničnom nalogu odbrambenih snaga imao lajv snimak sa mesta nesreće.

Na početku lajva komandant je objasnio da se nalaze u gradu Petah Tikva koji je u sinoćnim napadima pretrpeo ozbiljna oštećenja. Iza njega vidi se oštećena zgrada, puno izgorelih automobila i velika količina šuta koji je otpao sa građevina.

Jedna od najteže pogođenih mesta je i stambena zgrada u kojoj su pre nego što su eskalirali sukobi živele porodice. Na spratu zgrade vojnici su ušli u jedan stan koji je bio potpuno urušen. Zidovi su potpuno urušeni, a na mestima gde su nekada bili prozori i zidovi, sada se nalaze velike rupe. Kada se pogleda kroz njih vidi se razoren grad i rupe od gelera na gotovo svim okolnim zgradama.

- Pitam se koliko jake rakete moraju da budu bačene i sa kolikom količinom eksploziva kako bi se napravile ovolike rupe. Prava je sreća što niko nije nastradao- rekao je komandant dok je stajao na ivici zida.

Nameštaj i vrata u stanu su takođe izgoreli, a na ulicama ovog porodičnog kraja sada se nalaze samo vojnici koji raščišćavaju teren.

Komandant je u videu osudio napade Hamasa i najavio da će se sukobi nastaviti u narednim danima.

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

- Hamas je danas ispalio veliku količinu raketa na Izrael. Mi smo odgovorili na ove napade gađajući isključivo vojne mete, za razliku od njih koji u napadima gađaju i civilne objekte. Branimo se protiv njihove agresije sve gok traju napadi na Izrael i sve dok je ugrožen mir naših građana- rekao je komandant na kraju videa.

Podsetimo, u sukobima koji već nekoliko dana traju u Izraelu, policija je saopštila da je sedam Izraelaca izgubilo život- jedan vojnik i šest civila. Napadi su nastavljeni i danas, kada je Hamas ispalio 100 raketa u pravcu Tel Aviva.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!