POGINULI VRHOVNI KOMANDANTI HAMASA: Izraelci likvidirali najbitnije ljude palestinskih pobunjenika - ovo je spisak

Novosti onlajn

12. 05. 2021. u 16:17

BEZBEDONOSNA služba Izraela Šin Bet saopštila je da su u izraelskog vazdušnom napadu stradala 16 pripadnika Hamasa, među kojima je i vrhovni komandanti.

ПОГИНУЛИ ВРХОВНИ КОМАНДАНТИ ХАМАСА: Израелци ликвидирали најбитније људе палестинских побуњеника - ово је списак

Foto: EPA

Šin Bet identifikovala je četvoricu najviših komandanata Hamasa koji su poginuli u zajedničkoj operaciji sa izraelskim odbrambenim snagama ranije danas.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, Džama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Prema podacima bezbednosne službe, Sami Radvan, vođa Hamasovog odseka tehničke obaveštajne službe i Valid Smali zadužen za industrijsku opremu odeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Šin Bet je naveo da je, pored toga, ubijeno još desetak operativaca iz Hamasovog odseka za proizvodnju, istraživanje i razvoj oružja.

Sve detalje dešavanja na relaciji Palestina - Izrael pratite u blogu uživo KLIKOM OVDE!

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života