ZBOG DOBRIH REZULTATA U VAKCINACIJI I PADA BROJA OBOLELIH: Engleska nastavlja sa planom ublažavanja mera

Tanjug

10. 05. 2021. u 00:40

ENGLESKA će nastaviti sa planovima da dodatno ublaži protivpandemijska ograničenja 17. maja, uključujući omogućavanje ljudima da se sastaju u zatvorenom, zahvaljujući povoljnim podacima o infekcijama i vakcinama, saopštila je vlada.

ЗБОГ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА У ВАКЦИНАЦИЈИ И ПАДА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Енглеска наставља са планом ублажавања мера

Foto: Tanjug/AP Photo

Zemlja je u procesu postepenog ukidanja poslednjeg zaključavanja, u skladu sa planom od četiri koraka predstavljenim u februaru, prenosi Rojters. U trećem koraku plana, kako je istaknuto kada je prvi put najavljen, ljudima će biti dozvoljeno da se sastaju u zatvorenom prostoru prvi put posle nekoliko meseci, u grupama do šest ljudi ili dva puna domaćinstva zajedno. Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, takođe prvi put u poslednjih nekoliko meseci uz poštovanje određenih pravila.

Ostala zabavna, ugostiteljska i sportska mesta u zatvorenom takođe će moći da nastave sa aktivnostima.

DŽonsonova kancelarija u Dauning stritu saopštila je da su najnoviji podaci o vakcinaciji protiv kovida, infekcijama, hospitalizacijama i smrtnim slučajevima, kao i o riziku koji predstavljaju nove varijante, uzeti u obzir pri odluci da se krene dalje sa trećim korakom.

- „Podaci odražavaju ono što smo već znali. Nećemo dozvoliti da nas virus pobedi - rekao je DŽonson, saopšteno je iz Dauning strita.

Vlada je već potvrdila prošle nedelje da će međunarodna putovanja moći da se nastave 17. maja, mada i dalje sa ozbiljnim ograničenjima, osim za nekolicinu zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI POTVRDILI: Tržni centar je pogođen, ali nije naša greška