JELJCINOVA ĆERKA KUPILA VILU OD 15 MILIONA EVRA: Tatjana i suprug Valentin pazarili nekretninu od 2.500 kvadrata na Karibima

B. Vlahović - Stalni dopisnik iz Moskve

05. 05. 2021. u 16:35

ĆERKA pokojnog predsednika Rusije Borisa Jeljcina Tatjana ponovo je u centru pažnje ruske javnosti.

ЈЕЉЦИНОВА ЋЕРКА КУПИЛА ВИЛУ ОД 15 МИЛИОНА ЕВРА: Татјана и супруг Валентин пазарили некретнину од 2.500 квадрата на Карибима

Foto: MK.ru

Tatjana i njen suprug Valentin Jumašev kupili su vilu na Karibima za 15 miliona evra. To su saopštili "Transparensi Internešenel-Rusije" i izdanje "Važne priče".

Valentin i Tatjana Jumaševi su vlasnici firme CDA koja je kupila vilu površine čak 2500 kvadratnih metara na strvu Sen Bartelemi 2020. godine. Ta vila se nalazi na brdu i udaljena je od mora 160 metara. Novinari su saznali da vila ima šest spavaćih soba i osam kupatila , kao i kabinet za masažu, bazen, đakuzi i malu sportsku dvoranu.

Upućeni kažu da je ostrvo Sen–Bertelemi postalo popularno među milijarderima još sredinom prošlog veka kada je prvi posed tamo kupio američki bankar Dejvid Rokfeler. Posle njega tamo su nagrnuli i drugi američki bogataši. Interesantno je da je Rokfelerovu vilu 2009. kupio Jevrejin iz Rusije milijarder Roman Abramovič koji je na zapadu poznatiji kao vlasnik fudbalskog kluba "Čelzi". Na večerinki koju je 2013. organizovao Abramovič u toj vili britanski novinari su zabeležili prisustvo i Tatjane i Valentina Jumaševa.

Za vreme Jeljcinove vladavine Valentin Jumašev je bio pisac njegovih memoara, a kasnije i šef kabineta. Tatjana Jeljcin je bila očeva savetnica koja se brinula o njegom imidžu. Ali o njoj se pisalo i kao osobi koja je organizovala susrete oligarha sa vladajućom vrhuškom za što je bila nagrađivana. Zbog toga su Romana Abramoviča zvali "Tanjin novčanik".

Spomenuta Jeljcinova ćerka Tatjana je 2010. u svom blogu napisala da ona i muž nemaju nigde u inostranstvu bilo kakvu nekretninu. Čak je ponudila onome ko nađe neku njenu kuću ili stan u inostranstvu da je slobodno uzme.

-Kad nađete moju nekretninu uzmite je i uživajte do kraja života, pisala je Tatjana.

Ali vremena su se promenila pa za sada Tatjana ne daje nikakve izjave. List "Moskovski komsomolac" piše da je Valentin Jumašev potvrdio da je uložio novac u kupovinu vile na spomenutom ostrvu. Ali on objašnjava da je veći deo novca uzeo kao kredit od jedne moskovske banke. Ostali novac je ističe Jumašev zaradio zakonito i na to je platio porez.

Moskovskim novinarima je Jumašev kazao da odavno nije državni činovnik, a volonterski, dakle bez plate je savetnik predsednika Putina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku