U OVAJ SVETI DAN ISPUNJEN RADOŠĆU I SVETLOŠĆU: Ruski patrijarh čestitao vernicima Uskrs

Novosti onlajn

01. 05. 2021. u 10:53

PATRIJARH moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je vernicima Uskrs, uz poziv da iskažu milosrđe i brigu za ljude posebno u vreme epidemije.

У ОВАЈ СВЕТИ ДАН ИСПУЊЕН РАДОШЋУ И СВЕТЛОШЋУ: Руски патријарх честитао верницима Ускрс

Patrijarh Kiril

- U ovaj sveti dan, ispunjen uskršnjom radošću i čudesnom svetlošću, od usta do usta, od srca do srca prenosi se pozdrav koji afirmiše život: Hristos vaskrse! - navodi se, između ostalog, u patrijarhovoj poslanici.

Prema rečima poglavara Ruske pravoslavne crkve, na Uskrs milioni hrišćana iz različitih zemalja „zahvaljuju Gospodu što je prolivajući sopstvenu krv spasio svet“.

Kao odgovor na tu ljubav mi smo pozvani da iskazujemo ljubav iz čistog srca, da kao odgovor na Isusovo milosrđe i samo pokazujemo milost prema ljudima koji nas okružuju i da se staramo da organizujemo društveni život u skladu sa najvišim jevanđeljskim idealima, naveo je patrijarh.

To je, kako je dodao, posebno aktuelno danas, kada je svet na udaru pogubne pandemije.

Pravoslavni hrišćani proslavljaju Uskrs 2. maja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Đorđe

01.05.2021. 12:38

Заправо срби православни хришћани ове године славе Васкрсење Христово, у народу српском и књижевности познатије као Васкрс, другога маја а чисто сумњам да је патријарх Московски икоме "ускрс" честитао. Ето тако и тим ријечима.

Nikola

01.05.2021. 13:21

Aman bre ljudi, kaže se Vaskrs! Nije poenta u gramatici ili taki nečemu, već u veri. Katolici slave Uskrs, a Pravoslavci slave Vaskrs.