TRAMP JE MORAO DA REAGUJE: Posle nove akcije FBI, oglasio se bivši američki predsednik (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2021. u 17:30

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp kritikovao je federalnu istragu protiv Rudija Đulijanija i rekao da nije imao pojma šta američki agenti traže kada su pretraživali stan i kancelariju njegovog bivšeg ličnog advokata na Menhetnu.

ТРАМП ЈЕ МОРАО ДА РЕАГУЈЕ: После нове акције ФБИ, огласио се бивши амерички председник (ВИДЕО)

Foto AP

Federalni tužioci istražuju Đulijanija više od godinu dana, između ostalog zbog mogućeg pranja novca, onlajn prevara, nelegalnog finansiranja kampanje, davanju lažnih izjava i ometanju pravde, pored navoda stranih agenata, navodi Rojters.

Đulijani, bivši gradonačelnik NJujorka, ranije je vodio Južni okrug NJujorka, koji sada istražuje njegove ukrajinske poslove iz vremena kad radio kao Trampov advokat. Nije zvanično optužen ni za šta.

- To je vrlo, vrlo nepravedno - rekao je Tramp za Foks Biznis Netvork u telefonskom intervjuu.

- Rudi je patriota koji voli ovu zemlju i ne znam šta traže, šta rade - rekao je Tramp dodajući da “Rudi toliko voli ovu zemlju."

Đulijanijev advokat Bob Kostelo rekao je u sredu da su vlasti zaplenile mobilne telefone i računare. Nalozi za pretres uključuju navod da je Đulijani prekršio zakone o lobiranju tako što se nije registrovao kao strani agent, što on negira.

Đulijanijev advokat je u svojoj izjavi od srede sugerisao da je istraga njegovog klijenta politički motivisana - što Bela kuća negira.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)