RUSIJA NEĆE PREĆI SVOJE "CRVENE LINIJE": Peskov preneo moćnu poruku Putina - Moskva se ne može "obuzdavati"

Novosti onlajn

29. 04. 2021. u 14:47

NIKAKVI pokušaji obuzdavanja Rusije neće naterati ni Rusiju ni njenog predsednika Vladimira Putina da promene politiku i da odustanu od „crvenih linija“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

РУСИЈА НЕЋЕ ПРЕЋИ СВОЈЕ ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ: Песков пренео моћну поруку Путина - Москва се не може обуздавати

Foto AP

- Nije moguće ograničiti Rusiju ni u čemu. Da, mogući su pokušaji njenog obuzdavanja, moguće je pritiskati saveznike i terati ih da ne kupuju rusko naoružanje. Ali, to neće naterati Rusiju da promeni politiku. To neće naterati predsednika Putina da odustane od ‘crvenih linija’ - rekao je Peskov za Prvi kanal ruske televizije.

Podsetimo, Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini skrenuo pažnju na neprijateljske korake nekih država prema Moskvi.  On je citirao Kiplingovu „Knjigu o džungli“ o tigru Šir Kanu i šakalu Tabaki, iza kojih se naziru zapadne zemlje, i uporedio situaciju podražavanja zemalja koje su se  „okomile“ na Rusiju sa Tabakijem koji se vrti oko Šir Kana.

Kako je rekao, Rusija ima svoje interese koje brani i koje će braniti u okviru međunarodnog prava, kao što to čine i druge zemlje sveta, a ako neko odbija da razume tu očiglednu stvar, bira egoističan i visokoparan ton, ona će uvek pronaći način da odbrani svoj stav. On je upozorio sve zemlje da ne prelaze „crvene linije“ u odnosima sa Rusijom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)