MASAKR U NIGERIJI: Ubijeno više od 30 vojnika (VIDEO)

Tanjug

26. 04. 2021. u 20:42

U NAPADU militanata na vojnu bazu na severoistoku Nigerije, poginulo je više od 30 vojnika pre nego što su se napadači povukli pred vazdušnim udarima.

МАСАКР У НИГЕРИЈИ: Убијено више од 30 војника (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Smatra se da napadači pripadaju regionalnoj ispostavi Islamske države, javlja Rojters pozivajući se na vojne izvore i stanovnike.

Oni su napali bazu u gradu Mainok na severoistoku države Borno u nedelju popodne.

Izvori su Rojtersu rekli da su u napadu u nedelju ubijena 33 vojnika. Militanti su nosili vojnu maskirnu odeću i stigli su sa oko 16 kamiona s oružjem i šest vojnih vozila otpornih na mine, rekao je jedan od vojnika. Posle nekoliko sati zauzeli su bazu, a napadnuti vojnici su zatražili podršku iz vazduha.

Jedan vojnik rekao je da su u vazdušnim napadima pogođene i snage vojske zbog slične odeće sa onom koju su nosili militanti.

Vazduhoplovstvo je u postu na Tviteru saopštilo da istražuje incident.

Mainok je oko 55 kilometara od Maidugurija, glavnog grada države Borno. Islamistička pobuna potresa severoistok Nigerije više od decenije, sa preko 30.000 mrtvih i najmanje dva miliona raseljenih, navodi Rojters.

Islamska država zapadnoafričke provincije, koja se odvojila od Boko Harama pre nekoliko godina, sada izvodi napade na vojnike i civile u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)