BIVŠEM POLICAJCU PRETE DECENIJE ROBIJE: Ubicu DŽordža Flojda čuvaju da ne izvrši samoubistvo!

Novosti online

23. 04. 2021. u 07:25

POROTA je proglasila je krivim sada već bivšeg policajca Dereka Šovina za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, nakon čega je nastupilo veliko slavlje na ulicama Mineapolisa!

БИВШЕМ ПОЛИЦАЈЦУ ПРЕТЕ ДЕЦЕНИЈЕ РОБИЈЕ: Убицу Џорџа Флојда чувају да не изврши самоубиство!

Foto: Printscreen

Tako je završeno tronedeljno suđenje za ubistvo koje je zapalilo i podelilo Ameriku po rasnoj osnovi.

Preti mu do 40 godina robije

Flojd je preminuo 25. maja 2020. nakon što mu je Šovin klečao devet minuta na vratu tokom hapšenja zbog toga što je navodno račun u obližnjoj prodavnici platio falsifikovanom novčanicom od 20 dolara.

Porota od 12 članova je donela jednoglasnu presudu drugog dana većanja. Šovin je proglašen krivim po sve tri tačke optužnice - ubistvo drugog stepena, ubistvo trećeg stepena i ubistvo iz nehata drugog stepena. Ubici, koji se branio sa slobode, posle izricanja presude ukinuta je kaucija i odveden je u zatvor.

Njemu preti između 12 i 40 godina robije, a izricanje presude je za osam nedelja. Kako prenosi Dejli mejl, Šovin je prebačen u zatvor s maksimalnim obezbeđenjem i biće pod 24-časovnim nadzorom jer nadležni strahuju da bi mogao da izvrši samoubistvo.

Ben Kamp, advokat porodice Džordža Flojda, izjavio je da ova presuda predstavlja "prekretnicu u istoriji" SAD. - Bolno zaslužena pravda konačno je stigla - naveo je on na Tviteru.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!