JEDINI NAČIN ZA UKRAJINSKU POBEDU: Ekspert objasnio da Donbas može pasti samo u ovom scenariju

Novosti online

22. 04. 2021. u 21:38

VOJNI posmatrač i stručnjak Jan Gagin analizirao je situaciju u Donbasu i objasnio scenarije napada ukrajinskih oružanih snaga na borce Donjecke Narodne Republike.

ЈЕДИНИ НАЧИН ЗА УКРАЈИНСКУ ПОБЕДУ: Експерт објаснио да Донбас може пасти само у овом сценарију

Foto: Printskrin/Depositphotos/ilustracija

Stručnjak je primetio da će za uspešnu vojnu ofanzivu ukrajinska vojska morati da odseče Donjeck i Lugansk od Rusije kako rusko vojno osoblje ne bi imalo direktan pristup strateškim objektima u Donbasu, prenose Argumenti Nedeli.

Gagin kaže da će uspeh napada na Donbas za Oružane snage Ukrajine biti izolacija republika od Rusije. Stručnjak je akciju kompletnog opkoljavanja Donjecka nazvao drugim verovatnim scenarijem za eskalaciju sukoba na istoku Ukrajine.

- Ako kijevska vojska uđe u Donjeck i odvede ga u blokadu, svi stanovnici grada postaće taoci. U ovom slučaju, neće imati drugog izbora nego da se potčine kijevskom režimu i zapravo predaju Ukrajini - primetio je ekspert.

Jan Gagin je takođe naglasio da iako Kijev zvanično izjavljuje da je zainteresovan za isključivo miroljubivo rešenje sukoba u Donbasu, stvarne akcije ukrajinskih oružanih snaga direktno su suprotne od izjava - o tome svedoči i tekuće granatiranje mirovnih snaga teritorije Donbasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

prellee

22.04.2021. 21:49

Sve glupodti. Da opkole Donjeck i stanovnici postanu taoci. Gluposti ljudi koji ne razumiju logiku rata. Tako jednostavno rečeno, ali kad bi se druga strana ponašala onako kako on predviđa. Rat ima svoja pravila i to je jednačina sa 15 nepoznati i to se teško može predvidjeti.

Marinko

22.04.2021. 23:02

Ovako maloumnu logiku nisam čuo još od Džordža Buša. Da opkole Donbas.... Samo ne znam kako bi ukrajinska vojska živela u tankom pojasu izmedju Donbasa i RU. Odavno ovako nešto glupo nisam pročitao.