ZAHAROVA OŠTRO ODGOVORILA ČESIMA: S nama je takav ton nedopustiv, ultimatume ostavite za NATO

Novosti online

21. 04. 2021. u 20:40

ULTIMATUME ostavite za diskusije u NATO, s nama je takav ton nedopustiv, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom saopštenja češkog Ministarstva spoljnih poslova o tome da Rusija sutra do podneva mora da vrati proterane češke diplomate ili će se broj diplomata u ruskoj ambasadi simetrično smanjiti.

ЗАХАРОВА ОШТРО ОДГОВОРИЛА ЧЕСИМА: С нама је такав тон недопустив, ултиматуме оставите за НАТО

Foto: EPA

Dodala je i da se čini, po izjavama nekih čeških političara, da nastoje da Kafku pretvore u stavrnost.

Ona je dodala da će sutra u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije biti nastavljen razgovor sa češkim ambasadorom u Moskvi.

Podsetimo, premijer Češke je 17. aprila saopštio da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata.

Sledećeg dana objavljene su recipročne mere Rusije. Ambasador Češke u Moskvi Viteslav Pivonka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde je obavešten da je 20 zaposlenih u češkoj ambasadi proglašeno za persone non grata i da oni moraju da napuste Rusiju u roku od 24 sata.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova naglasilo je da su izjave o umešanosti ruskih obaveštajnih službi u eksploziju u Vrbjetici apsurdne, neosnovane i izmišljene.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024