U RUSIJI REGISTROVAN PRVI BRZI TEST ZA ANTITELA: Potrebna samo kap krvi - rezultati za 15 minuta

Novosti onlajn

19. 04. 2021. u 10:25

RUSKE kompanije „Rapid BIO“ (deo laboratorije „Skolkovo“) i „Avivir“ registrovale su prvi brzi test u Rusiji za otkrivanje antitela na virus korona nakon vakcinacije, prenosi agencija RBK.

У РУСИЈИ РЕГИСТРОВАН ПРВИ БРЗИ ТЕСТ ЗА АНТИТЕЛА: Потребна само кап крви - резултати за 15 минута

Foto: Depositphotos

Rezultat testiranja sa pouzdanošću od 96 procenata biće gotov za 15 minuta, a za analizu je potrebna samo jedna kap krvi. U „Skolkovu“ su naglasili da su reagensi za ispitivanje podešeni prvenstveno za vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Ranije je vicepremijerka Rusije Tatjana Golikova izjavila, da se u Rusiji protiv kovida vakcinisalo više od osam miliona ljudi.

Podsetimo, prva vakcina protiv virusa korona registrovana u svetu je ruska vakcina „Sputnjik Ve“koju je razvio Institut „Gamaleja“. 

„EpiVakKorona“ je druga od tri vakcine koje je Rusija registrovala. Vakcinu je proizveo Državni naučni centar virusologije i biotehnologije „Vektor“. Rusija ima još jednu registrovanu vakcinu – „KoviVak“ centra „Čumakov“.

Od početka pandemije u Rusiji se virusom korona zarazilo više od 4,7 miliona ljudi, više od 105 hiljada ljudi je umrlo, dok se njih oko 4,4 miliona izlečilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)