AMERIKA UPOZORAVA RUSIJU: Biće posledica ako Navaljni umre u zatvoru - NJegove pristalice najavljuju masovne proteste

Tanjug

18. 04. 2021. u 16:14

AMERIČKI savetnik za nacionalnu bezednost DŽejk Saliven poručio je danas Rusiji da će biti posledica ako ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji štrajkuje glađu, umre u zatvoru.

АМЕРИКА УПОЗОРАВА РУСИЈУ: Биће последица ако Наваљни умре у затвору - Његове присталице најављују масовне протесте

Foto Tanjug/AP

Navaljni, kritičar predsednika Vladimira Putina, počeo je da odbija da uzima hranu 31. marta u znak protesta zato što mu zatvorska uprava nije dozvoljavala da ga pregleda lekar po njegovom izboru, zbog bolova u leđima i nozi, preneo je Rojters.

"Kada je reč o određenim merama koje ćemo preduzeti, razmatrammo razne opcije i u ovom trenutku ih neću objaviti, ali smo jasno stavili do znanja da će biti posledica ako Navaljni umre", rekao je savetnik američkog predsednika DŽoa Bajdena u intervjuu CNN-u.

Navaljni je osuđen na dve i po godine zatvora u februaru zbog kršenja uslovne slobode, a uhapšen je na aerodromu kada se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao od trovanja, u Rusiju.

U međuvremenu, pristalice Navaljnog najavile su velike proteste za 21. april kojima žele da skrenu pažnju na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja i poručile da će to biti najveće ulične demonstracije u novijoj istoriji Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Komandant 1001

20.04.2021. 13:15

Koliko strke oko američko-EU "pudlice" koji bi da razvali Putina i Rusiju, lopov koji je ukrao preko 5 mil.US $, koji umesto da je zatviren u sibirskom zatvoru u Omsku on se izležava u zatvoru sa 3 zvezdice pokraj Moskve i žali se da ga bole nogice i kičma, koji udara štrajk glađu nbebili se gazde sa zapada sažalile nad njegovom sudbinom....zapad koji prstom maše Putinu. I Na kraju, koliko političkih zatvorenika je u americi....ali se niko ne petlja u Sudstvo amerike. Očigledan bezobrazlug zapada.

ranko75

20.04.2021. 13:28

Covek u zatvoru je robijas, a robijasi nemaju sva ptava kao i slobodni ljudi, nego ima da bira lekara samo od onih koje mu da uprava zatvora, i moze da bira da ga koristi ili ne, a ako odbija onda ima da potpise, a ako uprava zatvora misli da treba ima da ga lece prisilno, kao i da ga hrane ako objavi strajk gladju, a zatvorski lekari misle da je to opasno za njega. Ako je hteo da ima prava kao i normalni gradjani Rusije, onda je trebao i da zivi kao normalni gradjani Rusije a ne da cini krivicna dela.