TVRDE DA JE U KRITIČNOM STANJU: Svetska elita uputila apel Putinu za lečenje Navaljnog

Tanjug

17. 04. 2021. u 18:24

SKORO 80 poznatih osoba iz celog sveta potpisalo je otvoreno pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kome traže da omogući lečenje opozicionaru Alekseju Navaljnom koji se nalazi u zatvoru u kaznenoj koloniji.

ТВРДЕ ДА ЈЕ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Светска елита упутила апел Путину за лечење Наваљног

Foto: Pres služba suda

Pismo koje je prenosi britanski list „Ekonomist“ potpisali su ugledni naučnici, pisci, pevači, glumci, a među njima i autorka knjiga o Hariju Poteru, DŽej Kej Rouling, tri dobitnice Nobelove nagrade za književnost, Herta Miler, Luiz Gluk i Svetlana Alekijevič, član grupe Aba Bjorn Ulvaes, britanski glumci Benedit Kamberbač i Kristin Skot Tomas, ali i istoričari Nial Ferguson i Sajmon Šama.

U apelu Putinu ističe se da je Navaljni navodi se da je Navaljni u kritičnom stanju i da kao ruski državljanin, ima zakonsko pravo da ga pregleda i leči lekar po njegovom izboru.

- Gospodine predsedniče, pozivamo vas da Alekseju Navaljnom odmah pružite medicinsku pomoć i negu koja mu je hitno potrebna i na koju u skladu s ruskim zakonom ima pravo. Kao neko ko se zakleo da će poštovati zakon, vi to morate da sprovedete u delo - navodi se u pismu ruskom predsedniku.

Navaljni, jedan od najvećih kritičara predsednika Vladimira Putina, počeo je da odbija da uzima hranu 31. marta u znak protesta zato što mu zatvorska uprava nije dozvoljavala da ga pregleda lekar po njegovom izboru, zbog bolova u leđima i nozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vo Nguyen Giap

18.04.2021. 16:43

Poznate ličnosti? Možda, za one globalističke liberaše u Vašingtonu. Herta Miler? Da li je to ona banatska folksdojčerka iz Rumunije, inače nobelovka što je u Beogradu histerično vriskala i vređala Srbe i Srbiju, na Sajmu knjiga u Beogradu, govoreći da su zaslužili bombardovanje? Inače, ruski zakoni ne mogu primorati blogera Navaljnog, da prestane sa štrajkom glađu. Lik je odlučio da okonča svoj patetični život, na isti način kao i 10 pripadnika paravojne organizacije IRA, 40 godina pre njega, dakle 1981. god, u britanskom zatvoru. Samo, tada nije bilo "apela poznatih". Preminuli pripadnici IRA su imali između 23 i 29 godina. Britanska "demokratska" štampa je sve te smrti slavila kao "trijumf" premijerke M. Tačer. Usput, kako je recimo Dž. Asanž posle 9 godina zatočeništva? Samo da se spomene da presude nije ni bilo, a kamoli suđenja. Dakle, sve je u najboljoj tradiciji M. Robespjera, doduše nakon suđenja Dantonu. Da li Džulijanu nedostaje nešto u kazamatu ili su mu "poznati" već presudili? Svetski licemeri!