RUSIJA KREĆE U KONTRANAPAD: Američkom ambasadoru u Moskvi saopštene loše vesti - Sledi serija mera protiv Vašingtona

Novosti online

15. 04. 2021. u 20:18

ZAMENIK ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je na sastanku sa ambasadorom SAD u Moskvi DŽonom Salivanom, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio da će Moskva uskoro preduzeti mere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona.

РУСИЈА КРЕЋЕ У КОНТРАНАПАД: Америчком амбасадору у Москви саопштене лоше вести - Следи серија мера против Вашингтона

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

- Ambasadoru je rečeno da će u najskorije vreme uslediti serija recipročnih mera - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su „pokušaji američke strane da 'upozore na dalju eskalaciju' potpuno neumesni“.

- Moskva je tokom dugog niza godina pokazala izuzetno odgovoran pristup zadatku održavanja odnosa sa SAD na prihvatljivom nivou. Međutim, Vašington je za vreme administracija koje su se smenjivale samo pogoršavao stanje, ne reagujući na naše konstruktivne impulse - ističe se.

Neprihvatljivi postupci Sjedinjenih Američkih Država, uprkos izjavi da nameravaju da „grade pragmatične odnose sa Rusijom“, zadali su im težak udarac, zaključuje se u saopštenju.

Danas su Sjedinjene Američke Države objavile da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.  Nakon toga je ambasador SAD u Rusiji pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Boba

17.04.2021. 06:45

@baba Ispušimirka - @babara,covjek ima raznih problema,i previse,pa prema tome to ne treba slaviti ni likovati mislim da trebamo suosjecati sa starcem,godine su to..!