"NEKA SE BAJDEN NE ZANOSI MNOGO": Ruski senator otkrio šta se krije iza poziva američkog predsednika Putinu

Novosti online

14. 04. 2021. u 07:46

RUSKI senator Aleksej Puškov posavetovao je američkom predsedniku DŽozefu Bajdenu da ne bude u zabludi da je on učinio veliki poklon Rusiji predlogom za sastanak s ruskim liderom Vladimirom Putinom.

НЕКА СЕ БАЈДЕН НЕ ЗАНОСИ МНОГО: Руски сенатор открио шта се крије иза позива америчког председника Путину

DŽo Bajden i Vladimir Putin / Foto AP

Kako objašnjava, Bajden je time samo potvrdio značaj saradnje s Rusijom na međunarodnoj areni.

- I neka se ne zanosi da on drži u svojim rukama međunarodnu agendu. Nije tako. Bajden je samo potvrdio da SAD ne mogu bez dijaloga sa Rusijom, kao i Kinom. I bez takvog dijaloga američki predsednik bi prvi izgledao glupo. A ako misli da taj dijalog vodi s pozicije sile, kako vole da kažu u Vašingtonu, onda je to treća zabluda od koje će morati da odustane - napisao je Puškov na Telegramu.

Odustajanje od zabluda mu svakako predstoji, i tokom samog susreta s Putinom, zaključio je senator.

Podsetimo, predsednik SAD DŽo Bajden pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina i predložio mu je da u narednih meseci održe sastanak u trećoj državi.

Portparolka Bele kuće DŽen Psaki je saopštila da je za sada rano govoriti gde će se samit održati, ali pretpostavlja da će to biti na leto.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Šator

14.04.2021. 08:57

Шта причати са човјеком који каже да си убица, и при томе ничим то не докаже, само изјави... А ако већ хоће разговор, позвати га у: С. Кореју, Иран, Кубуили Венецуелу. Могли би и код нас у С. Митровицу.

Branko

16.04.2021. 11:00

Amerika je veliko zlo, faktor nestabilnosti u svetu, tiranin koji je pokrenuo brojne ratove, izazvao brojne zrtve i razaranja mnogih zemalja i regija. Situacija je vrlo opasna jer Amerika cacka na granicama Rusije i granicama Kine (Tajvan, Hongkong). Udruzuju se s Indijom sa devizom neprijatelji moga neprijatelja su moji prijatelji. Sada vidimo kako je bilo Srbiji devedesetih godina ali Rusija je pretvrd orah i Amerika ce doziveti neuspjeh.