NEREALNE IZJAVE IZ VAŠINGTONA: "Želimo dijalog sa Moskvom, ali ćemo nastaviti sa pritiscima"

Novosti online

13. 04. 2021. u 20:17

SAD žele dijalog sa Rusijom, ali će nastaviti da vrše pritisak na Moskvu, saopštila je potparolka američkog predsednika DŽen Psaki.

НЕРЕАЛНЕ ИЗЈАВЕ ИЗ ВАШИНГТОНА: Желимо дијалог са Москвом, али ћемо наставити са притисцима

Foto AP

- Naš pristup odnosima sa Rusijom je: očekujemo da odnosi budu izazov, da budu nastavljeni teški pregovori, spremni smo da se nosimo sa njima. Međutim, naš cilj je da naši odnosi sa Rusijom budu predvidljivi i stabilnim, da vodimo dijalog - rekla je Psaki na brifingu.

- Treba da napravimo plan. To će biti prvi razgovor na tom nivou o tome. Cilj je, naravno, da budemo pošteni i otvoreni u oblastima u kojima se ne slažemo i gde izražavamo zabrinutost, ali isto tako da zajedno radimo tamo gde je to u uzajamnom interesu - dodala je ona, navodeći primer Iran i produženje sporazuma START-3.

- Razgovaraće se o brojnim pitanjima kako se (sastanak) bude bližio - dodala je Psaki.

Kako je objasnila, za sada je rano govoriti o mestu održavanja samita. To će biti narednih meseci, znači, na leto.

Ona je naglasila i da će Vašington nastaviti da vrši pritisak na Moskvu.

Podsetimo, predsednik SAD DŽo Bajden pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina i predložio mu je da održe sastanak u trećoj državi, saopštila je Bela kuća. Pored toga, tokom telefonskog razgovora Bajden je izrazio zabrinutost „iznenadnim“ povećavanjem ruskih vojnih snaga na granici sa Ukrajinom.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

buki

28.04.2021. 21:21

Vrlo je očigledno kako bi Ameri da se .ebu, a da im ne uđe. Rusi pokušavaju na sve načine da izbegnu sukobe, ali ako budu morali da se brane, ne bila u koži agresora. Od 1990 Rusi nisu nikome ni zapretili, a kamoli nekog napali. Krim su ponovo pripojili 2014 legalnim referendumom, tek posle obojene revolucije koja je Ukrajinu vodila u Nato. Nebulozne izjave Zapada o nekakvoj ruskoj agresivnosti su tendenciozna laž, koja ima za cilj da opravda napad Natoa na rusku naftu, gas, vodu i druga prirodna bogatstva. Nadam se da će proći još gore nego u prethodnim napadima i da će ih Rusi vratiti u kameno doba. Jeste da ih ima mnogo a Rusi sami, ali mislim da Kinezi nisu glupi da ne priskoče u pomoć, kad svi znaju da su oni prvi sledeći posle Rusa.