PUTINOV “TAJNI BUNKER”: Peskov „razbio mit“ američkih medija – to je kompleks hotela Ukrajina

Novosti online

13. 04. 2021. u 14:44

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je tvrdnje o navodnoj pripremi obraćanja Vladimira Putina parlamentu „u tajnom bunkeru“. Kako je rekao, obraćanje predsednika Rusije se sprema u Kremlju.

ПУТИНОВ “ТАЈНИ БУНКЕР”: Песков „разбио мит“ америчких медија – то је комплекс хотела Украјина

Foto: Kremlin.ru

„Obraćanje se ne priprema na tajnom mestu, već u Kremlju. U procesu pripreme aktivno učestvuju najrazličitija stručna odeljenja, uključujući i članove kabineta ministara, i tu nema nikakve tajne“, objasnio je Peskov novinarima.

Portparol Kremlja je precizirao da preko puta Bele kuće (zgrade vlade) sa suprotne strane reke nije nikakav tajni bunker, već kompleks hotela „Ukrajina“.

„To nije bunker, već upravo koordinacioni centar vlade koji se nalazi u veoma prostranoj i prijatnoj konferencijskoj sali koja je izmenjena uzimajući u obzir zadatke vladine koordinacije. On uopšte nije tajni, tamo dolazi ogroman broj stručnjaka, predstavnici biznisa, državnici, poslanici i tako dalje. Opet ništa nisu pogodili. Upravo taj koordinacioni centar će danas posetiti šef države“, rekao je on.

Ranije je „Blumberg“ objavio da je priprema za Putinovo obraćanje parlamentu, koje je planirano 21. aprila, toliko poverljiva da se obavlja u visokotehnološkom „bunkeru“ koji se nalazi sa druge strane reke Moskve prekoputa zgrade vlade.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)