TEHERAN NAJAVLJUJE OSVETU IZRAELU: Mosad izveo hakerski napad na nuklearno postrojenje Netanc

Tanjug

12. 04. 2021. u 09:44

VLASTI Irana optužile su Izrael za incident u podzemnom nuklearnom postrojenju Netanc i najavljuju osvetu, prenela je danas iranska državna televizija izjavu ministra spoljnih poslova Irana Muhameda Džavada Zarifa.

ТЕХЕРАН НАЈАВЉУЈЕ ОСВЕТУ ИЗРАЕЛУ: Мосад извео хакерски напад на нуклеарно постројење Нетанц

Foto: Depositphotos

Jučerašnji incident u nuklearnom postrojenju Netanc, zvanični Teheran je okarakterisao kao čin "nuklearnog terorizma" i saopštio da zadržava pravo da preduzme odgovarajuću akciju protiv izvršitelja.

"Cionisti žele da nam se svete zbog napretka koji postižemo u ukidanju sankcija. Javno su saopštili da nam to neće dozvoliti. Ali, mi ćemo se osvetiti cionistima", najavio je Zarif, prenosi Rojters.

Izraelske vlasti ovoga puta nisu zabranile medijsko izveštavanje o ovom slučaju, kao što je to bila praksa u prethodnim, sličnim situacijama.

Naprotiv, izraelski mediji su u velikom broju izveštavali o incidentu u Netancu, a javni radijski servis Izraela je učinio neobičan korak dalje i objavio da je izraelski Mosad "odigrao centralnu ulogu", preneo je ranije londonski Gardijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije