PONOVO HAOS NA AMERIČKIM ULICAMA: Mladić bežao od policije i nastradao, demonstranti krenuli na policiju

Novosti online

12. 04. 2021. u 08:40

AMERIKA je ponovo na nogama. Svega 16 kilometara od mesta gde je ubijen Džordž Flojd, policija je pucala na mladića afroameričkog porekla.

ПОНОВО ХАОС НА АМЕРИЧКИМ УЛИЦАМА: Младић бежао од полиције и настрадао, демонстранти кренули на полицију

Foto: Tanjug/AP

On je, kako navodi Rojters, bio zaustavljen zbog prekršaja u vožnji, ali se ta intervencija polcije završila njegovom smrću. Momentalno su organizovani protesti ispred zgrade policije u Bruklinu, gde se ubistvo i dogodilo.

​Besni demonstranti sukobili su se s policijom, koja je bila primorana da upotrebi suzavce i gumene metke.

Demonstranti su uzvikivali "Pravda za Džordža Flojda" i oštetili su dva policijska vozila.

​Mladić koji je ubijen identifikovan je kao Donti Rajt, a imao je svega 20 godina.

U ranijem saopštenju policije je navedeno da je mladi Donti Rajt rutinski zaustavljen dok je upravljao automobilom, da je tokom provere ustanovljeno da je za njim raspisana poternica i da je on, nakon pokušaja hapšenja, seo u svoj automobil pokušavajući da ode s lica mesta, ali je jedan od policajaca pucao u njega.

Foto: Tanjug/AP

​Mladić je ipak pobegao, ali je nedaleko od mesta incidenta udario u drugi automobil i preminuo, preneo je Rojters.

Protesti zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima ne jenjavaju a vrhunac je bilo ubistvo Flojda, u Mineapolisu, koje se dogodilo 16 kilometara od ovog najnovijeg ubistva.

Flojd je praktično ugušen prilikom hapšenja, kada je policajac na njega kleknuo i kolenom ga ugušio. U toku je inače sudski postupak protiv policajca koji je brutalno ubio Flojda.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije