BAHATA NEMAČKA MINISTARKA: Očekuje da Rusija njoj objašnjava gde premešta svoje trupe

Novosti online

11. 04. 2021. u 09:13

NEMAČKI ministar odbrane Anegret Kramp-Karenbauer pozvala je zvaničnu Moskvu da objasni premeštanje ruskih oružanih snaga na teritorijama koje se graniče sa Ukrajinom.

БАХАТА НЕМАЧКА МИНИСТАРКА: Очекује да Русија њој објашњава где премешта своје трупе

Foto Tanjug AP

- Ako Rusija nema šta da krije, onda bi mogla lako da objasni koje se trupe, kuda i sa kojim ciljem premeštaju - napisala je Kramp-Karenbauerova na svom nalogu na Tviteru.

​Ranije je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan pozvao Rusiju da objasni motive premeštanja ruskih trupa na istočnu granicu Ukrajine i na Krimu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da se Ukrajina pretvara u potencijalno eksplozivnu teritoriju. Prema njegovim rečima, svaka država na čijim je granicama nestabilan regionom preduzeće potrebne mere za sopstvenu bezbednost. Takođe je naglasio da Rusija ni za jednu zemlju nikada nije predstavljala pretnju. On je istakao i da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po svom nahođenju.

Sa svoje strane, portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da je praćenje kretanja ruskih trupa na teritoriji Rusije besmisleno.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. pokrenule vojnu operaciju protiv samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine. Sveobuhvatni prekid vatre stupio je na snagu u julu prošle godine. Međutim, od februara 2021. situacija u Donbasu ponovo je počela da se pogoršava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

dragan

11.04.2021. 09:28

Bas su Rusi neodgovorni nisu pitali zapad gde i kako da razmeste soje trupe....Odmah da ste im dali (zapadu) sve detalje inace ce biti novih sankcija....

Milan

11.04.2021. 10:18

Naravno da su zabrinuti, imaju pravo da pitaju, nece valjda da sede skrstenih ruku. Sta recimo da Bugarska premesti svoje trupe na granicu sa Srbijom?

buki

11.04.2021. 10:43

Rusi da objasne kako grupišu svoju vojsku u svojoj državi, a Bajdena i Erdogana niko ne proziva da kažu zašto u Ukrajinu dovlače svoje naoružane i obučene plaćenike?!? Zapad, na čelu sa SAD, Nemačkom, Britanijom i Francuskom je zaista dotakao dno.

Radoslav Jovanović

11.04.2021. 10:53

Dok je Amerike mira neće biti? Da li su postali pretnja za opstanak čovečanstva? Koliko daleko ide njihov fanatizam za ratovanjem? Jer iza skoro svih konflikata su oni.

Miso

11.04.2021. 10:59

Ukraina se ponadala u Bajdena. Ukraina je stitila Bajdena i Bajdenovog sina , narkomana i kriminalca(utaja poreza) od Trampa. I sada ce ih Bajden i Amerika braniti? Ali je Rusija prejaka, Ukrinci....

DOK NACISTICKE TRUPE MARSIRAJU KOSOVOM

11.04.2021. 11:08

NJIMA SMETAJU RUSKE TRUPE NA RUSKOJ TERITORIJI, dali oni ostatak sveta smatraju ludim, i misle da oni mogu da uticu na Rusiju, i da im oni crtaju liniju na njihovoj teritoriji. Pitajte vi tu gospodju, mozda ona ima povisenu temperaturu, pa pocela da bunca.

Šator

11.04.2021. 11:40

Да су Руси ликвидирали све злочинце припаднике СС вафен и ми припаднике Усташке војнице, данас не би ни било оваквих питања. А кад већ питају рекао бим им истину: чекамо грешку украјинских нациста да уништимо коначно ту вјештачку државу, а онда настављамо даље да завршимо оно што смо требали 1945. да смо били паметни

Komandant 1001

11.04.2021. 13:18

Ovi Nemci dobro znaju kako Rus bije, ali oni govore iz američkih usta kao i Francuzi, koji su zaboravili ko je postavio rusku zastavu na Reichtag u Berlinu 1945....ne igrajte se sa sibirskim medvedom, jer kada on spusti šapu ima da vas nema