MiG-35 DOBIJA NAJNOVIJI SISTEM: Prepoznavanje meta na osnovu "neuronske šeme", rešeni problemi koje je letelica imala

Novosti online

10. 04. 2021. u 17:22

U RUSIJI se pravi inteligentni sistem za prepoznavanje meta na osnovu neuronskih šema koji će biti namenjen za avione iz serije „MiG“, konkretno, za najnovijeg lovca MiG-35, saopštila je pres-služba te korporacije.

МиГ-35 ДОБИЈА НАЈНОВИЈИ СИСТЕМ: Препознавање мета на основу неуронске шеме, решени проблеми које је летелица имала

Wikipedia

- Radi se na sistemu automatizovanog upravljanja nakon prizemljenja aviona, kao i na inteligentnom sistemu za prepoznavanje meta na osnovu neuronskih šema koji će omogućiti da se identifikuje meta na osnovu fragmenta - navodi se u saopštenju „MiG-a“.

Ranije je pres-služba korporacije „MiG“ saopštila da se u avion MiG-35 ugrađuje nelinearni korektivni uređaj za sisteme automatskog upravljanja letelicom. Na taj način, kako je precizirano, rešen je problem sa oscilacijama koje nastaju usled „ručnog“ upravljanja letelicom prilikom energičnog manevrisanja, koje dovode do nestabilnosti i izazivaju incidente.

Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 je namenjen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta.

Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)