DIRLJIVA POSVETA KRALJICE PREMINULOM SUPRUGU: Bio je moja snaga i utočište svih ovih godina!

Novosti online

10. 04. 2021. u 15:58

BAKINGEMSKA palata je na zvaničnom Instagram nalogu britanske kraljevske porodice podelila dirljivu počast suprugu kraljice Elizabete princu Filipu dan nakon što je on preminuo u zamku Vindzor u 99. godini.

ДИРЉИВА ПОСВЕТА КРАЉИЦЕ ПРЕМИНУЛОМ СУПРУГУ: Био је моја снага и уточиште свих ових година!

Foto: Instagram/kensingtonroyal

Portret, na kojem kraljica i princ sede jedno do drugog, objavljen je zajedno sa dirljivim rečima koje je Elizabeta posvetila svom suprugu u govoru koji je održala slaveći njihovu zlatnu godišnjicu venčanja 1997. godine.

- On mi je, jednostavno, bio snaga i utočište svih ovih godina, a ja, i cela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje, dugujemo mu više nego što bi on ikada tražio, ili što ćemo ikada saznati - navodi se u postu.

Dirljivi portret i citat podeljeni su danas Instagramu, zajedno sa rečima: "Na kraljičinom krunisanju 1953. godine, vojvoda od Edinburga se zakleo da će biti "podanik i oslonac njenog veličanstva“.

Ta slika kraljevskog para prvi put je objavljena na 95. rođendan princa Filipa 2016. godine.

Snimljena je u dvorcu Vindzor posle Uskrsa te godine. Na njoj je kraljevski par uskladio svoju odeću - ružičasta košulja princa Filipa odgovarala je kraljičinom ružičastom džemperu.

Bila je to šesta i poslednja fotografija u nizu portreta koje je fotografkinja Eni Libovic snimila u znak obeležavanja kraljičinog 90. rođendana.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije