MOGUĆE PROTERIVANJA RUSKIH DIPLOMATA IZ SAD: Kremlj spreman i za najlošiji scenario

B. V.

08. 04. 2021. u 18:42

МОГУЋЕ ПРОТЕРИВАЊА РУСКИХ ДИПЛОМАТА ИЗ САД: Кремљ спреман и за најлошији сценарио

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

RUSIJA je spremna i za najlošiji scenario u razvoju odnosa sa SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je objasnio da nepredvidljivost Amerikanaca kao i njihova agresivna i neprijateljska politika prema Moskvi, obavezuju Ruse da budu spremni na sve pa i na najlošiji scenario.

Peskov je tu izjavu dao posle informacije o mogućem proterivanju ruskih diplomata iz Vašingtona i novim sankcijama.

Putinov portparol je podsetio da je Rusija spremna na poboljšanje odnosa sa SAD o čemu je govorio i ruski predsednik. On je istakao da Rusija nije nikome predstavljala opasnost ali Moskva ne može da dozvoli da joj bilo ko nameće interese.

U četvrtak je i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov komentarisao odnose sa Vašingtonom i nazvao je SAD i njihove saveznike "nepouzdanim partnerima jer njihovo raspoloženje zavisi od toga na koju su nogu ustali".

Lavrov je istakao da se Rusija jedino na sebe može oslanjati. Amerikanci su najavili nove sankcije i proterivanje ruskih diplomata zbog tobožnjeg mešanja u američke izbore, kao i zbog navodnog napada ruskih hakera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

08.04.2021. 19:10

Teraj te lopove i kgb jurisnike iz USA, zamrzni im pare po bankama i proteraj njihovu decu I familiju u Rusiju. I onako su sve te pare pokradene od naroda.