BAJDENOVA RETORIKA JE NEČUVENA: Lavrov odbrusio Amerikancima - Putin je reagovao učtivo i diplomatski

Tanjug

01. 04. 2021. u 19:05

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je učtivo i diplomatski reagovao na "nečuvenu retoriku bez presedana" američkog predsednika Džozefa Bajdena izrečenu u intervjuu ABC, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Grejt Gejm Tok šou na TV kanalu Jedan.

БАЈДЕНОВА РЕТОРИКА ЈЕ НЕЧУВЕНА: Лавров одбрусио Американцима - Путин је реаговао учтиво и дипломатски

Foto: Gazeta.ru

- Ono što smo čuli u intervjuu američkog predsednika Džoa Bajdena za ABC je bila nečuvena retorika bez presedana - rekao je Lavrov, preneo je TAS S.

Reakcija ruskog predsednika bila je diplomatska i učtiva, istakao je šef ruske diplomatije.

Bajden je intervjuu za ABC upozorio da će ruski predsednik "platiti cenu" nakon novog izveštaja američke obaveštajne zajednice koji je zaključio da je Kremlj bio umešan u izbornu trku u Beloj kući 2020. godine.

On je rekao da je Putinu u januaru, tokom njihovog prvog razgovora kao kolega, rekao da treba da očekuje posledice zbog potencijalnih pokušaja da se umeša u najnovije predsedničke izbore.

- Dugo smo razgovarali on i ja - rekao je Bajden i dodao da Putina relativno dobro poznaje.

Prema njegovim rečima, razgovor je započeo i on je rekao: "Znam ja vas i vi znate mene. Ako utvrdim da se ovo dogodilo, budite spremni".

Bajden je odbio da detaljno objasni posledice sa kojima bi Putin mogao da se suoči, rekavši: "Uskoro ćete videti".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu