"KAD OVDE UĐETE - VIŠE NEMA KOVIDA": Skandal u Francuskoj - postoje tajni restorani koji rade uprkos zabrani i posećuju ih ministri? (VIDEO)

Tanjug

05. 04. 2021. u 15:49 >> 15:51

U FRANCUSKOJ je pokrenuta istraga zbog navoda da su se ministri i drugi zvaničnici hranili u tajnim restoranima, što je u suprotnosti sa restriktivnim merama.

КАД ОВДЕ УЂЕТЕ - ВИШЕ НЕМА КОВИДА: Скандал у Француској - постоје тајни ресторани који раде упркос забрани и посећују их министри? (ВИДЕО)

Ugostitelji na rubu preživljavanja / Foto Depositphotos

Restorani u Francuskoj zatvoreni su od oktobra kako bi se sprečilo širenje korona virusa, a kancelarija pariskog Tužilaštva saopštila je da je u nedelju otvorena istraga zbog mogućih optužbi za ugrožavanje zdravlja i rad na crno, prenosi AP.

Na video-snimku koji je emitovala francuska mreža M6, nepoznati muškarac je izjavio da je jeo u dva ili tri tajna restorana sa određenim brojem ministara francuske vlade.

Članovi vlade odmah su negirali postojanje takvih restorana, a ministar unutrašnjih poslova Žerar Dermanjin zatražio je od policije da istraži navode.

Portparol vlade Gabrijel Atal izjavio je za televiziju LCI da zvaničnici istražuju izveštaje o tajnim restoranima već mesecima i da je identifikovano oko 200 osoba koje će biti kažnjene.

- Ministri u vladi su u obavezi da budu besprekorni i uzor drugima - rekao je Atal.

Tužilaštvo je danas saopštilo da se istraga nastavlja uprkos činjenici da je muškarac, koji je govorio u video-snimku povukao svoju izjavu.

Restorani u Francuskoj zatvoreni su od oktobra kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, a u toj zemlji na snazi je i novo delimično zaključavanje, jer su jedinice intenzivne nege prepune pacijenata obolelih od virusa kovid 19.

Privatna televizijska stanica M6 na Tviteru je objavila tajno snimljen prilog, uz tekst "kavijar, šampanjac, jelovnici vrhunskih kuvara i bez obaveze nošenja maske".

Snimak M6 prikazuje neimenovani privatni restoran u Parizu u kojem je gostima rečeno da mogu skinuti maske. Lokacija je tajna, rolete su spuštene, a u prostor se ulazi kroz stambenu zgradu.

Konobar novinaru na ulasku u restoran govori da "tamo ljudi ne moraju nositi maske" i "kad ovde uđete, više nema kovid 19".

Prema izveštaju televizije, jelovnik u ilegalnim restoranima je od 160 do 490 evra po osobi, piše Bi-bi-si.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije