NEMCI UDARAJU NA RUSIJU: Zbog njihovog ponašanja, Evropa pred sve većim izazovima!

Novosti onlajn

03. 04. 2021. u 16:29

MINISTARKA odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer izjavila je da je potreba zemlje da investira u sopstvenu bezbednost navodno uslovljena, između ostalog, i postupcima Rusije, zbog kojih „rastu izazovi“ za evropski region.

НЕМЦИ УДАРАЈУ НА РУСИЈУ: Због њиховог понашања, Европа пред све већим изазовима!

Foto: Depositphotos

Kako je izjavila u intervjuu za medijsku grupu „RND“, Nemačka bi trebalo više da troši na odbranu, oslanjajući se na sopstvene interese, a ne kako bi „učinila uslugu Sjedinjenim Američkim Državama“.

- Treba da se pobrinemo za sopstvenu bezbednost. Izazovi rastu – sa pojavom novih tehnologija u vidu hibridne pretnje, ali i na regionalnom nivou s obzirom na ponašanje Rusije - izjavila je nemačka ministarka.

Istovremeno je ukazala na izazove „u vidu sistematske konfrontacije sa Kinom“.

- Hibridna pretnja je možda i najveća. Reč je o napadima koji se izvode i iznutra. Pritom, Nemačka je posebno često u centru napada koji mogu biti povezani sa Rusijom. Ako želimo da živimo bezbedni i u blagostanju, treba da investiramo u našu bezbednost - poručila je ministarka.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško nazvao odnose Moskve i Brisela nazvao „konfliktnom koegzistencijom“. Prema njegovom mišljenju, antiruske sankcije Evropske unije dovele su u sumnju mogućnost saradnje Moskve i Brisela.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da je konfrontacija Zapada i Rusije dotakla dno, ali da postoji nada da svi shvataju rizike povezane sa time.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)