PREDSEDNIK ARGENTINE POZITIVAN NA KORONU: Vakcina štiti samo 91 odsto od ponovne zaraze, ali 100 odsto od teških oboljenja

B. Vlahović

03. 04. 2021. u 10:26

PREDSEDNIK Argentine Alberto Fernandez, koji je u januaru primio vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) saopštio je da je njegov antigen test na kovid 19 pozitivan.

ПРЕДСЕДНИК АРГЕНТИНЕ ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Вакцина штити само 91 одсто од поновне заразе, али 100 одсто од тешких обољења

FOTO: Predsednička administracija Argentine

Fernades je saopštio preko Tvitera da je dobio temperaturu 37,3 i imao je glavobolju pa se zato testirao. Pokazalo se da je zaražen virusom korone. Sada će Fernades napraviti još jedno testiranje da bi se sa sigurnošću moglo reći je li zaražen kovidom -19 ili se radi o gripu. Argentinski predsednik tvrdi da se sada dobro oseća.

Dr.Aleksandar Ginzburg direktor moskovskog Centra epidemiologije i mikrobiologije "Nikolaja Gamaleja" koji je napravio vakcinu "Sputnjik-Ve" kaže da nije nemoguće da je argentinski predsednik zaražen koronom ali će - mu vakcina pomoći da nema težih posledica.

- Osam posto vakcinisanih ostaje u zoni rizika da i posle vakcinisanja bude zaraženo koronom. Ali najvažnije je to da ljudi koji su vakcinisani neće imati teže posledice čak iako se zaraze koronom,objasnio je profesor Aleksandar Ginzburg.

U Centru ,, Nikolaja Gamaleja,, ističu da do sada nije umro niti jedan čovek koji je vakcinisan "Sputnjik-Ve". Ta vakcina je odobrena u 59 zemalja u kojima živi oko milijarda i po stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna