IZRAELSKI VOJNI EKSPERT "ZALEDIO" KIJEV: Vojske LNR i DNR za nekoliko sati mogu uništiti ukrajinsku armiju

Novosti online

02. 04. 2021. u 17:57

VOJSKE LNR i DNR imaće dovoljno snage da pobede Kijev u slučaju pune ofanzive na Donbas, rekao je izraelski vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi.

ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: Војске ЛНР и ДНР за неколико сати могу уништити украјинску армију

Foto: EPA/Printscreen

Skrenuo je pažnju na činjenicu da vojske republika imaju veću vatrenu moć, a nivo obučenosti njihovih vojnika je mnogo veći od vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Prema Kedmiju, verovatnoća eskalacije sukoba u regionu ostaje, ali Kijev verovatno neće preduzeti takav korak.

- Verovatnoća izbijanja neprijateljstava i njihov brzi razvoj usled neodgovornih postupaka nekog lokalnog poglavice se može dogoditi. To može biti slučajno. Jedan nedovoljno odgovoran hitac - rekao je.

Takođe je primetio da LDNR mogu da reše problem slučajnog granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine bez spoljne pomoći. Prema njegovim rečima, borbene sposobnosti njihovih armija dovoljne su da za nekoliko sati unište sva ukrajinska artiljerijska oruđa i tenkovske jedinice.

- Odnos vatrene snage Donbasa premašuje vatrenu moć ukrajinske vojske u artiljeriji tri puta, a u tenkovima dva puta - rekao je on.

Kedmi je rekao da su jedinice Oružanih snaga Ukrajine popunjene vojnim obveznicima, tako da ne mogu da se uporede sa milicijama LDNR, koje su se tokom godina sukoba pretvorile u prave profesionalce.

(Pravda)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)