TRAGIČNA POGIBIJA: Anastasiju je sin (4) pronašao u kadi sa kablom od telefona

Novosti online

01. 04. 2021. u 19:14

ANASTASIJA Šerbinina (25), bivša pomoćnica ruskog poslanika, umrla je od električnog šoka dok je razgovarala sa prijateljem iz svoje kuće u gradu Togučin u ruskom regionu Novosibirsk.

ТРАГИЧНА ПОГИБИЈА: Анастасију је син (4) пронашао у кади са каблом од телефона

Foto: VK

Njen sinčić, koji je čuo "čudan zvuk", otrčao je u kupatilo i zatekao majku bez svesti. Kako navodi "Dejli mejl", dečak je bio dovoljno priseban da izvuče produžni iz struje i potom pokuša da oživi svoju majku koja je imala "veliku opekotinu" na grudima.

Kako ona nije pokazivala znakove života, dečak je pozvao svoju prabaku koja je taksijem odmah otišla u njihov stan.

- Šamarao sam je po obrazima, ali je bila mrtva - rekao je dečak prabaki.

Ipak, mališan nije razumeo da više neće videti svoju majku. Za njega se sada brine njegova prabaka.

- Nastavio je da govori kako je njegova mama u bolnici i da će je izlečiti pa će se vratiti njemu - rekao je prijatelj porodice.

On je objasnio da je Anastasija očekivala poziv, pa je držala telefon pored sebe dok se kupala.

- Neko je pozvao… Javila se i tokom razgovora povukla produžni, zbog čega je zajedno sa utičnicom upao u kadu - naveo je prijatelj majke.

Anastasijina prijateljica Svetlana rekla je da je ona bila "prelepa žena" i da su je muškarci "obožavali", ali da se mučila na privatnom planu.

- Rodila je sina nakon što se razišla sa njegovim ocem. Podigla ga je sama. Pre godinu dana joj je majka umrla od raka - navela je Svetlana.

Policija je otvorila istragu Anastasijine smrti.

"Dejli mejl" ukazuje da se ova tragedija dogodila nakon ponovljenih upozorenja ruskih vlasti i policije na niz smrti od električnog udara među mladima koji su koristili mobilne dok su se kupali. 

Prošlog decembra je 24-godišnja Olesja Semenova iz Arhangelska izgubila je život zbog električnog udara dok je punila svoj "ajfon 8" u kadi. Iste godine u avgustu, 15-godišnja Ana K. umrla je na isti način u Moskvi, dok je u septembru 2019. Jevgenija Šuljatjeva (26) pronađena mrtva u kadi u koju je ispustila mobilni koji se punio.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna