PUTIN USTAO PROTIV DIVLJEG KAPITALIZMA: Moguća nacionalizacija preduzeća - "ovo vodi ka uništenju društva, države i samog biznisa"

Novosti onlajn

31. 03. 2021. u 16:46

DIVLjI kapitalizam je nedopustiv jer vodi ka uništenju društva, države i biznisa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН УСТАО ПРОТИВ ДИВЉЕГ КАПИТАЛИЗМА: Могућа национализација предузећа - ово води ка уништењу друштва, државе и самог бизниса

Foto AP

- Normalni savremeni preduzetnik shvata da je neobuzdano izvlačenje profita, tako ogoljeni, divlji kapitalizam, bez brige o ljudima, radnicima apsolutno nedopustiv, jer na kraju vodi ka uništenju društva, države i samog biznisa - rekao je Putin na ceremoniji potpisivanja sporazuma između ruskih sindikata i poslodavaca i vlade za period 2021-2023. godina.

On je dodao da oni koji ne brinu o radnicima „pucaju sebi u nogu ili u glavu“.

Nacionalizacija preduzeća

Tom prilikom, ruski lider nije isključio mogućnost nacionalizacije preduzeća u slučaju da oni ne ispunjavaju državne narudžbine u vojnoj sferi.

- Ako vlasnici ne mogu da se nose sa tekućim poslovima i ne mogu da iskoriste pomoć države koja im se daje za to, takav instrument je moguć - naglasio je predsednik.

- Sudeći po informacijama koje dobijam, uoči priprema za sastanak (sa vojnim strukturama) u Sočiju, neke kolege očigledno treba da povećaju ličnu pažnju na realizaciju narudžbina države, tim pre, što se one ritmično isplaćuju - rekao je Putin.

Predsednik je naglasio da se dobijeni novac od države ne može prebacivati u druga preduzeća i druge poslove.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista