PUTIN NIJE POVUKAO "CRVENE LINIJE": U vezi sa Ukrajinom, Makronu i Merkelovoj su osnovne činjenice dobro poznate

Tanjug

31. 03. 2021. u 15:25

RUSKI predsednik Vladimir Putin na trilateralnoj konferenciji sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, nije povukao nikakve "crvene linije" u vezi sa situacijom na jugoistoku Ukrajine, izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

ПУТИН НИЈЕ ПОВУКАО ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ: У вези са Украјином, Макрону и Меркеловој су основне чињенице добро познате

Foto AP

- Nisu se trebale crtati ''crvene linije''. Sve osnovne činjenice su dobro poznate kancelarki Merkel i predsedniku Makronu. Nije bilo potrebe za tim", izjavio je Peskov u odgovoru na pitanje o određenim publikacijama u ukrajinskim masovnim medijima.

Kako je dodao, na dnevnom redu bila su pitanja - odsustva bilo kakvih alternativa u usklađenosti sa Minskim sporazumom i problematična situacija koja je nastala u vezi sa nepoštovanjem ovog sporazuma", prenosi ruska agencija Tas s.

Cilj video-konferencije, kako naglašav Peskov nije bio da se zameni platforma iz Minska i naveo naveo je i da je zvanični Kremlj zabrinut zbog potencijalnih provokacija Kijeva na jugoistoku Ukrajine koje će, kako kaže, stvoriti rizik od građanskog rata.

- Putin je tokom razgovora ukazao na potrebu da se izvrši pritisak na Kijev kako bi odustao od provokacija koje mogu dovesti do ozbiljnih posledica - rekao je Peskov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024