RUSI GOMILAJU TRUPE NA GRANICI SA UKRAJINOM: Panika u Kijevu, oglasio se vrhovni komandant armije

Novosti online

30. 03. 2021. u 15:11

VRHOVNI komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak tvrdi da Rusija navodno postepeno nagomilava snage na granici sa Ukrajinom čime ugrožava vojnu bezbednost Ukrajine.

РУСИ ГОМИЛАЈУ ТРУПЕ НА ГРАНИЦИ СА УКРАЈИНОМ: Паника у Кијеву, огласио се врховни командант армије

Foto: Depositphotos/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- U poslednje vreme iz raznih regiona Rusije pod izgovorom održavanja borbene gotovosti i priprema za buduće strateške vežbe ‘Zapad 2021" (rusko-beloruske), Oružane snage Rusije postepeno nagomilavaju snage pored ukrajinskih granica na severu, istoku i jugu, odnosno u Brajnskoj, Voronješkoj oblasti i na Krimu - rekao je Homčak pred poslanicima Rade.

To, kako je rekao, stvara pretnju po vojnu bezbednost Ukrajine.

- Prema podacima od 30. marta ove godine duž granice Ukrajine, na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine i na Krimu nalazi se 28 bataljonskih taktičkih jedinica protivnika - naveo je Homčak.

Podsetimo, od prošlog meseca situacija u Donbasu je sve napetija: izvršen je pokušaj ubistva komandanta bataljona Narodne milicije Donjecke Narodne Republike, ukrajinske snage granatirale su naselje Gorlovku i predgrađe Donjecka, a borbe su se pojačale.

Samoproglašene republike smatraju da se Kijev priprema za veliku ofanzivu, dovlačeći nove snage na kontakt-liniju.

Ukrajinska prestonica delimično potvrđuje ove informacije: Homčak izjavio je 22. februara da vojska vežba scenario juriša u gradskim sredinama.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave