LAŽIRALI EPIDEMIOLOŠKE PODATKE: Na Siciliji smanjivali konačan broj preminulih da bi izbegli svrstavanje u područje visokog rizika

Tanjug

30. 03. 2021. u 10:20

VIŠE od 40 puta odgovorni za zdravstvo u regionalnoj vladi Sicilije falsifikovali su epidemiološke podatke da bi izbegli da region bude svrstan u područje visokog rizika od zaraze korona virusom povodom hapšenja odgovornih za prevaru.

ЛАЖИРАЛИ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ ПОДАТКЕ: На Сицилији смањивали коначан број преминулих да би избегли сврставање у подручје високог ризика

Foto Tanjug-AP

Policija je ustanovila da su od novembra prošle godine pa sve do 19. februara ove, lažni podaci o zarazi korona virusom na Siciliji upućeni Visokom institutu za zdravstvo, državnoj ustanovi koja na osnovu sedmičnih podataka iz regiona predlaže antikovid mere.

Oni koji su trebali nadgledati i pratiti epidemiološko stanje na Siciliji menjali su brojeve testiranih, zaraženih i preminulih od korona virusa, smanjivali konačn broj i tako menjali sliku o epidemiološkoj situaciji.

U prevaru je, prema saopštenju policije, bio uključen direktor Odeljenja za zdravstvo regionale vlade, nekoliko njegovih saradnika, šef lokalnog Epidemioploškog opservatorija, kao i kompanija koja je zadužena za informatičku obradu podataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)