KIJEV KAO HISTERIČNO DERIŠTE: Krim žestoko odgovorio Ukrajine na pretnje da će proterati Ruse

Novosti online

28. 03. 2021. u 13:53

KOPREDSEDAVAJUĆI Skupštine slovenskih naroda krimskog regiona Roman Čegrinec izjavio je da su reči vicepremijera Ukrajine Alekseja Reznikova o iseljavanju Rusa sa Krima diktirane histerijom, jer se vraćanje poluostrva pod kontrolu Kijeva nikada neće dogoditi.

КИЈЕВ КАО ХИСТЕРИЧНО ДЕРИШТЕ: Крим жестоко одговорио Украјине на претње да ће протерати Русе

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Depositphotos

- Još jedan kijevski rusofob udara nogama i mlati pesnicama poput razmaženog histeričnog deteta. Sve njihove izjave diktiraju bes i histerija, jer svi u Ukrajini odavno shvataju da nikakvog povratka poluostrva pod ukrajinsku kontrolu nikada neće biti. Multinacionalni Krim ne deli ljude na svoje i tuđe, svi smo mi državljani Rusije, državljani velike zemlje - rekao je Čegrinec.

S tim u vezi, rekao je da je trenutni ukrajinski režim pokazao svoju neodrživost. Čegrinec je dodao da takve izjave samo produbljuju raskol ukrajinskog društva i približavaju neminovni raspad Ukrajine.

Ranije je zamenik premijera i ministar za privremeno okupirane teritorije Ukrajine izjavio da će Kijev nakon „povratka“ Krima proterati odatle građane Rusije koji su se na poluostrvo preselili sa kontinentalnog dela zemlje.

Njegove reči izazvale su oštru reakciju ruskih političara i predstavnika krimskih vlasti. Oni smatraju da bi ukrajinskom vicepremijeru trebalo suditi.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije