PODATAK KOJI OHRABRUJE: Vakcinisani Fajzerom koji su preležali bolest imaju šest puta jaču zaštitu od onih koji to nisu

Tanjug

27. 03. 2021. u 00:04

SAMO jedna doza vakcine kompanije Fajzer pokreće imunološki odgovor organizma sličan onom koji telo generiše nakon infekcije i omogućava zaštitu od različitih sojeva virusa za ljude koji su preležali kovid 19, pokazuju rezultati danas objavljenog istraživanja sprovedenog u Velikoj Britaniji.

ПОДАТАК КОЈИ ОХРАБРУЈЕ: Вакцинисани Фајзером који су прележали болест имају шест пута јачу заштиту од оних који то нису

Foto: J.S.

 

Istraživanjem je obuhvaćeno 237 ljudi i ustanovljeno je da se kod onih koji su već preležali kovid 19 javlja snažniji imunološki odgovor T ćelija na virus, čak šestostruko jači nego kod onih koji nisu bili zaraženi, prenosi Rojters.

Autor studije dr Tišan de Silva sa Univerziteta Šefild izjavio je da je kod onih koji su preležali kovid 19 odgovor na infekciju efikasan i u slučaju mutiranih, novih varijanti koronavirusa, kao što je na primer varijanta iz Južne Afrike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)