TRUBE, PIŠTALJKE I DIMNE BOMBE: Stotine policajaca na protestu u Bukureštu, žale se na plate i sulove rada (FOTO)

Tanjug

25. 03. 2021. u 23:57

VIŠE stotina policajaca protestovalo je danas u Bukureštu zbog, kako navode, smanjenja primanja i loših uslova rada.

ТРУБЕ, ПИШТАЉКЕ И ДИМНЕ БОМБЕ: Стотине полицајаца на протесту у Букурешту, жале се на плате и сулове рада (ФОТО)

Foto: AP

Učesnici protesta okupili su se ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, gde su trubili, duvali u pištaljke i palili dimne bombe u bojama rumunske zastave kako bi izrazili bes zbog dvogodišnjeg zamrzavanja plata, smanjenja penzija i neprihvatljivih uslova rada.

Predsednik policijskog sindikata Evropola Kosmin Andreika rekao je za AP da je u oko 3.000 policijskih stanica toalet izvan zgrade, u dvorištu i da nemaju tekuću vodu.

Smanjenja primanja deo su širih budžetskih smanjenja koje sprovodi koaliciona vlada pod vođstvom premijera Florina Kicua iz Nacionalno-liberalne stranke.

Pre nekoliko dana, sindikat Evropola objavio je na internetu fotografiju, na kojoj se vidi gomila ostataka maltera, koji je otpao s plafona policijske stanice u severnom gradu Botošaniju.

Demonstracije, koje su organizovala dva odvojena policijska sindikata, održane su na Dan rumunske policije, koja je ove godine obeležava 199 godina od formiranja.

Ministar unutrašnjih poslova Rumunije nije odgovorio na zahteve za komentar o tvrdnjama policijskog sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku