TRAGEDIJA U RUSIJI: Aktivirala se sedišta na strateškom bombarderu - poginula trojica pilota, među njima i komandant

Novosti onlajn

23. 03. 2021. u 17:16

TRI člana posade ruskog strateškog bombardera su poginula, a četvrti je teško povređen u incidentu koji se dogodio u bazi Kaluga, kada se iz za sad nepoznatih razloga aktivirala katapult sedišta.

ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: Активирала се седишта на стратешком бомбардеру - погинула тројица пилота, међу њима и командант

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation

Kako javlja agencija TASS do nesreće u kojoj su stradala trojica pilota došlo je u trenutku kada su na letelici pokrenuti motori, kada je iznenada došlo do aktiviranja katapult sedišta u avionu.

Izvor na koji se poziva ruska agencija TASS naveo je da se među stradalima nalazi i komandant eskadrile, koji je sedeo na sedištu za instruktore.

Četvrti pilot je teško povređen i on je prebačen u lokalnu bolnicu u Kalugi.

Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo incident i dodalo da su započeli istragu kako je došlo do tragedije, jer je ostalo nejasno kako su se aktivirala katapult sedišta u trenutku kada su pokrenuti motori na ovom strateškom bombarderu. Istražitelji sumnjaju da su se sedišta aktivirala pred pokretanje avio motora, odnosno da se vreme aktiviranja sedišta i startovanja motora poklopila.

Ruski stručnjaci tvrde da za razliku od katapul-sedišta kod ostalih aviona koji trebaju odgovarajuću brzinu i visinu da bi se aktivirala, ova verzija strateškog bombardera to nema, zato su povrede po posadu bile smrtonosne.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku