RUSI SRAVNILI SA ZEMLJOM DŽIHADISTE: Nakon žestokog napada oglasile se i Ujedinjene nacije, Turci pobesneli

Tanjug

22. 03. 2021. u 22:37

U VAZDUŠNIM napadima na severozapadnu Siriju u blizini turske granice, u kojima je poginula jedna osoba i zapaljeni su kamioni za distribuciju pomoći, ciljana su područja koja se smatraju najbezbednijim u regiji pod kontrolom pobunjenika, izjavio je danas visoki zvaničnik UN Mark Kats.

РУСИ СРАВНИЛИ СА ЗЕМЉОМ ЏИХАДИСТЕ: Након жестоког напада огласиле се и Уједињене нације, Турци побеснели

Foto: Depositphotos

Napadi na nekoliko lokacija dan ranije razljutili su Tursku, koja je zatim svoje trupe stavila u visok stepen pripravnosti.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je zatražilo od Rusije da odmah zaustavi napade, navodi AP.

Mark Kats, zamenik regionalnog humanitarnog koordinatora UN za Siriju, rekao je da su napadi "izuzetno zabrinjavajući" zato što ugrožavaju živote najosetljivijeg stanovništva u toj oblasti.

SAD su osudile napade i tražile primirje na nivou cele zemlje.

U današnjem saopštenju SAD su navele da su napadi blizu graničnog prelaza Bab al Hava sa Turskom ugrozili pristup preko potrebnoj pomoći.

U enklavi pod kontrolom pobunjenika podeljenoj između provincija Idlib i Alepo živi više od 2,7 miliona raseljenih ljudi koji uglavnom žive u kampovima i privremenim skloništima, a mnogi su izbegli više vojnih ofanziva i borbi.

Opozicioni aktivisti tvrde da su ruski avioni izveli napade blizu graničnog prelaza Bab al Hava sa Turskom kasno sinoć, nekoliko sati pre nego što je artiljerija sirijske armije gađala Atareb, još jedan grad pod kontrolom pobunjenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

buki

23.03.2021. 01:53

Konačno su se povodom rata u Siriji oglasile i UN, ali ne da pitaju Turke i Amerikance šta godinama rade u međunarodno priznatoj državi, nego da upozore sirijsku vojsku kako nema prava da tera agresore, lopove i glavoseče iz svoje zemlje. Da mi je znati, da li Gutereš sam smislio to upozorenje Asadu, ili mu je neko pomogao da ga formuliše? Godinama ćute i smrde dok Turska i SAD uz pomoć lokalnih terorista ubijaju Sirijce, a sada kada su uz rusku pomoć krenuli da proteraju gamad, oglašavaju se UN da zaštite - KOGA? Bagra belosvetska!