KURDI PUCALI NA SIRIJSKE BRODOVE: Raketama gađali i potopili trajekte (VIDEO)

Tanjug

20. 03. 2021. u 20:46

KURDSKO Vojno veće Deir ez Zora (DMC) saopštilo je da je sprovelo kampanju za zatvaranje svih rečnih prelaza u dolini reke Eufrat.

КУРДИ ПУЦАЛИ НА СИРИЈСКЕ БРОДОВЕ: Ракетама гађали и потопили трајекте (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

DMC je lokalni ogranak Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u Deir ez Zoru. Snage saveta kontrolišu istočnu obalu reke Eufrat, gde se nalazi nekoliko prelaza koji su koristili za premeštanje ljudi i robe između vladinih i SDF-ovih oblasti u Deir ez Zoru.

Tokom kampanje, borci DMC-a izvršili su prepad na niz prelaza preko reke i uništili nekoliko trajekata kojima se roba i nafta prevozila na zapadnu obalu reke Eufrat koju drže sirijske vladine snage.

Neki izvori tvrde da su tokom kampanje izbili sukobi između DMC-a i vladinih snaga. Međutim, ovo tek treba potvrditi.

Koalicija predvođena SAD i SDF već više od godinu dana vrše suzbijanje trgovine sa oblastima pod kontrolom Damaska. Ranije ovog meseca, američke snage upale su na rečni prelaz u blizini grada Havajidža pod nadzorom SDF-a na jugoistoku Deir ez Zora. Lokalni radnici su prisiljeni da napuste to područje.

Nedavna kampanja DMC-a namenjena je zaustavljanju krijumčarenja u područja pod kontrolom Damaska, koja se suočavaju sa teškom ekonomskom krizom. Ranije ove nedelje, SDF je nastavio isporuke pšenice i ulja za Damask.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!